Langzame iPhone? Leeg de cache!

Langzame iPhone? Leeg de cache!

Heb jij weleens last van een trage iPhone? Dat hoeft lang niet altijd te komen omdat je telefoon oud begint te worden of omdat je internetverbinding langzaam is. Het zou goed kunnen dat je iPhone vol zit met nutteloze bestanden en appgegevens. Dat betekent dat het tijd is om je cache van je iPhone te legen.

Cachegegevens bestaan uit alle bestanden en foto’s die jouw telefoon heeft verstopt in het geheugen. Dat gaat dan ook om wachtwoorden en gegevens van eerder bezochte sites, die je telefoon opslaat om later weer makkelijk toegang te krijgen. Het regelmatig legen van je cache is een goede gewoonte om te zorgen dat je telefoon op volle snelheid blijft functioneren. Gelukkig hoef je daar geen iPhone-expert voor te zijn en kan je dat makkelijk zelf.

Volg onderstaande simpele stappen als je het gevoel hebt dat je iPhone wel een voorjaarsschoonmaak kan gebruiken, te beginnen met de app die je waarschijnlijk het vaakst gebruikt: Safari.

De cache van Safari leegmaken

Voordat je gegevens gaat verwijderen van Safari, moet je zeker weten dat je je belangrijkste wachtwoorden kent, want met dit proces word je uitgelogd van de websites die je bezoekt.

Om de cache in Safari leeg te gooien, open je Instellingen en scrol je naar beneden tot je de optie Safari ziet. Tik op deze optie en scrol nu wederom naar beneden tot je de optie Wis geschiedenis en websitedata vindt. Wanneer je op deze optie tikt zal je apparaat dubbelchecken of je echt de gegevens van Safari wil verwijderen, dus moet je nog een keer instemmen.

Cache legen van andere apps

Naast Safari verzamelen andere apps soms ook behoorlijk wat gegevens. Ook die gegevens kun je vrij eenvoudig wissen. Open wederom Instellingen en navigeer naar Algemeen en vervolgens naar iPhone-opslag. Wacht even tot het apparaat klaar is met scannen en bekijk welke app veel opslagruimte vraagt bij het onderdeel Documenten en gegevens. Als je zo’n app vindt en opent, tik dan onderin op Verwijder app. De app zal nu worden verwijderd, inclusief alle verzamelde gegevens. Wanneer je de app opnieuw downloadt uit de Apple Store, zal het puur de app zijn, zonder alle ruimtevretende gegevens. Als het een betaalde app is, hoef je hem niet opnieuw aan te schaffen.

iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg $$
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Ravenswade 150G 3439 LD Nieuwegein, Netherlands
+31 (0)30-248 40 06 Openingstijden: