Haal het meeste uit je iPhone of iPad

Haal het meeste uit je iPhone of iPad

Zit je lekker in de AppStore te browsen voor nieuwe Apps of Games krijg je de melding dat je opslagruimte vol is. Dit is meeste gebruikers meer dan eens overkomen, zeker omdat de Apps steeds groter worden. Heb je een ouder model met 8GB of 16GB dan kan dit erg lastig zijn. Vervelend als je bijvoorbeeld de nieuwe Angry Birds 2 wilt downloaden! Gelukkig zijn er veel opties om ruimte te maken op je iPhone of iPad.

Allereerst gaan we kijken welke apps veel ruimte innemen:

Bij Instellingen > Algemeen > Opslag en iCloud-gebruik kun je bij het onderdeel Opslag terug vinden hoeveel geheugen elke app gebruikt.

Het is altijd slim om kritisch met je ruimte om te gaan en af en toe eens wat programma’s en/of spelletjes die je weinig tot niet gebruikt eraf te gooien.

Omdat je gegevens veelal in de iCloud worden opgeslagen kan je altijd dit weer opnieuw installeren en verder gaan waar je destijds gebleven was mocht de spelmaker bijvoorbeeld nieuwe content hebben toegevoegd.

Daarnaast is het legen van het cache bestand ook een goede optie om ruimte vrij te maken. Je hoeft dus niet altijd apps te verwijderen, sommige apps nemen na verloop van tijd meer cache in beslag. Je internet browser bijvoorbeeld kan van het vele surfen een enorm bestand hebben opgebouwd. Dit is op te schonen, ga naar Instellingen > Safari > Geavanceerd > Websitedata en leeg hier de cache. Voor andere apps moet je het soms in de instellingen van de iPhone of iPad terug vinden en weer bij anderen kan het in de app zelf. Sommige apps laden veel plaatjes om de volgende keer sneller de pagina weer te geven.  Of om onnodig downloaden te voorkomen. Dit betekent wel dat de data dus op je iPhone of iPad komt te staan. Instagram is hier een goed voorbeeld van. Het kan dus erg handig zijn om af en toe de app Instagram te verwijderen en opnieuw te downloaden en installeren. Dan is alle cache verwijderd en begin je met een schone lei. Deze handige truck werkt voor heel veel apps.

Naast het verwijderen van apps of opnieuw installeren is het altijd raadzaam om je iPad of iPhone regelmatig opnieuw op te starten, hierdoor wordt het actieve werkgeheugen ook geleegd en opslagruimte vrijgemaakt.

Je oude foto’s verplaatsen naar de iCloud of overzetten naar je computer

De meeste mensen gebruiken hun iPhone of iPad tevens als fototoestel en maken talloze foto’s of krijgen deze toegezonden via Apps zoals WhatsApp of Telegram. Men doet er dus verstandig aan om deze collectie eens over te zetten naar een ander medium zoals iCloud of te kopieëren naar je MacBook via iTunes. Hetzelfde geldt voor gedownloade films of series die lokaal op je toestel staan. Films en series nemen enorm veel ruimte in en zeker als deze beperkt is is het dus erg wijs om hier niet te veel van op je apparaat te hebben staan. Natuurlijk kan je er ook gewoon voor kiezen om oude foto’s of filmpjes te verwijderen.

Wij hopen dat bovenstaande tips je helpen om je apparaat lekker schoon en vlot te houden zodat je nog jaren plezier kunt hebben. En mocht je toch meer ruimte nodig hebben dan kan je altijd even een kijkje nemen op onze website voor het huidige aanbod in iPad’s.

iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg $$
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Ravenswade 150G 3439 LD Nieuwegein, Netherlands
+31 (0)30-248 40 06 Openingstijden: