Interesse in tweedehands smartphone via Marktplaats is klein, populariteit refurbished smartphone groeit

Interesse in tweedehands smartphone via Marktplaats is klein, populariteit refurbished smartphone groeit

Bij een onderzoek van Telecompaper geeft 98 procent van de Nederlanders aan dat ze geen tweedehands smartphone via Marktplaats zouden kopen. Anderzijds groeit de populariteit en het bezit van refurbished smartphones volgens een onderzoek van BigSpark.

Een op de tien Nederlanders geeft aan een tweedehands toestel te overwegen bij de oriëntatie op een nieuw toestel, mits deze door een bekende en vertrouwde winkel wordt aangeboden. 42 procent geeft aan het helemaal niet te overwegen. Dat is vooral zo onder veertigers: ruim 52 procent overweegt het niet om een gebruikt toestel te kopen. Jongeren en 65-plussers staan daar meer open voor: slechts 35 procent van hen wijst het idee van een tweedehands toestel af. Dat is waarschijnlijk te verklaren doordat deze mensen regelmatig telefoons en smartphones ‘doorgeschoven’ krijgen binnen het gezin of binnen de familie. Dit blijkt uit het Consumer Insights Panel van Telecompaper, uitgevoerd in oktober 2018.

Vertrouwen lijkt een belangrijke factor te zijn in de aanschaf van een tweedehands smartphone. De interesse in tweedehands smartphones ligt hoger op het moment dat deze overgenomen kan worden van familie, vrienden of kennissen of gekocht kan worden bij een bekende (web)winkel. Dit verklaart ook deels de waargenomen groei in populariteit en bezit van refurbished smartphones.

Volgens De Grote Refurbished Barometer 2018 van BigSpark – waarin ze de Nederlandse refurbished markt hebben onderzocht – blijkt dat de verkoop van refurbished smartphones in 2018 groeit met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het percentage Nederlanders met een refurbished smartphone stijgt naar 1,8% in het derde kwartaal van 2018. Van de mensen die ervaring hebben met refurbished smartphones overweegt 74% refurbished. 85% van de mensen met ervaring zouden een refurbished smartphone aanbevelen. De belangrijkste redenen om voor refurbished te kiezen zijn prijsbesparing (69%), duurzaamheid (19,5%) en garantie (10%).


www.iUsed.nl

iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg $$
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Ravenswade 150G 3439 LD Nieuwegein, Netherlands
+31 (0)30-248 40 06 Openingstijden: